torstai 14. maaliskuuta 2013

Kynäteline


Meillä oli koulussa kurssi, jossa piti suunnitella kynäteline kahdeksalle kynälle. Kurssin tarkoituksena oli käyttää luovuutta ja hakea inspiraatiota keväisestä luonnosta. Aikani suunnittelin ja katselin ulkona lunta ja jäätä. Kysyin itseltäni: Mitä keväällä tapahtuu? Keväällä alkaa ilmat lämmetä. Kun lämpenee, ihmiset ottavat vaatetta pois. Mietin monenlaisia ruumiinosia, ja lopulta valitsin tämän paljaan pyllyidean. Ja mitä luontoon tulee: ilmojen lämmetessä lumi alkaa sulaa. Yritin saada esineen näyttämään siltä, että se sulaisi. Joidenkin silmissä se näyttää sulavalta, kun taas joidenkin ei.



Materiaalina käytin mäntyä.
Spraymaalasin sen mustaksi, kun minulla oli mielessä tietynlainen sisustus. 
Minusta se on mustana enemmän "rock".

Meidän piti aluksi tehdä työstä prototyyppi. Muovailuvahaa tai savea ei löytynyt, niin tein prototyypin lumesta ja säilytin sen koulun pakastimessa.



 Mietin eri vaihtoehtoja kynäreikien asettelulle, enkä pidä kovinkaan paljon symmetriasta. Kekkasin sitten tehdä reiät otavan tähtikuvion muotoon. Otavassa tähtiä on seitsemän, mutta tehtävänannossa piti olla tilaa kahdeksalle kynälle. Siksi tein kahdeksan reikää.



 Puimme sille koulussa pöksyt huvin vuoksi.

6 kommenttia:

  1. Rohkeaa luovuuden käyttöä kerrassaan. Tässä katselen ottamiasi kuvia ja nauran ääneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah! Rohkeaa ehkä. Moni on sanonut ettei kehtaisi pitää tällaista pöydällään.

      Poista
  2. Kuvien perusteella en ainakaan sanoisi, etten pitäisi pöydälläni, mutta housuja ei saisi olla. Ne kahlitsevat mielikuvitusta, kuvitelmia.

    VastaaPoista
  3. Tuli vielä mieleen jälkikäteen, että tuo lähes indigonsininen väri ja kiiltävyys tekee työstäsi jäisen (tämä taas kuvan perusteella), siis sulamassa olevan jään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin no se sininen valo tulee varmaan ikkunasta. Oikeastihan tuo on ihan musta.

      Poista
  4. Wau! On kyllä aika mahtava!

    VastaaPoista